Italská kuchyně je jednou z nejstarších a nejvýše ceněných kuchyní na světě; některé z pokrmů, které si dnes vychutnáváme po celém světě, jako například polenta, se od časů, kdy se před nějakými 2000 lety vařily římským vojákům, téměř nezměnily.
Rajčata (v italštině pomodori, tedy „zlatá jablka“) byla původně dovezena evropskými objeviteli z Ameriky. V italském podnebí se jim začalo dařit a jejich pěstování se rychle rozmohlo, až se pro Italy stala běžnou a nepostradatelnou složkou při každodenní přípravě pokrmů.
Rajčata bezesporu italskou kuchyni značně ovlivnila. Umožňují univerzální využití a svou sytou zářivou barvou a plnou chutí obohacují mnohé pokrmy, které se stále těší oblíbenosti po celém světě.
Ať už v těch nejluxusnějších restauracích či při každodenním domácím vaření, žádný z produktů nedefinuje italskou kuchyni lépe než právě rajče – a na ně je společnost Cirio skutečným odborníkem.
© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits