
Jogurtový salát s ovocem a zeleninou
Předkrm
Vegetariánská
Tvrdý
30 min
4 Porcí
Složení
Na jogurtový krém
450 g sójového jogurtu
200 g sójové smetany
15 ml rýžového sirupu
15 ml jablečného octa
20 stonků pažitky
extra panenský olivový olej
sůl
Na vafle
150 g CIRIO Passata
200 g vařených bobů
100 g jemné kukuřičné mouky
Slunečnicový olej na smažení
Slunečnicový olej na smažení
sůl
Na salát
900 g Cirio zelených fazolek
20 jahod
Příprava
Sceďte zelené fazolové lusky a nasypte je do mísy; přidejte olej, sůl a dle libosti i jablečný ocet. Následně z nich vytvořte svazky a obvažte je stonky pažitky.
Příprava jogurtového krémurt
- Uložte sójový jogurt na jednu noc do lednice
- Dejte jej do nádoby s otvory nebo do sítka, aby z něho mohla odkapávat tekutina (ideální je pro tyto účely děrovaná miska na ricottu)
- Jakmile se jogurt zbaví tekutiny, vyklopte jej do misky a přidejte smetanu, rýžový sirup, extra panenský olivový olej, sůl a na jemno nasekanou pažitku
- Promíchejte lžící a ujistěte se, že se všechny ingredience navzájem smísí
- Uskladněte do lednice.
Příprava vaflí
- Nasypte boby do nádoby a rozšlehejte je spolu s olivovým olejem, solí a trochou vody. Přidejte jemnou kukuřičnou mouku Fioretto a pasírovaná rajčata Cirio Passata
- Hněťte, dokud se nevytvoří hladká tuhá směs
- Válečkem těsto rozválejte a pomocí formičky vykrájejte kulaté placky
- Na pánvi smažte placky z bobů a kukuřičné mouky na slunečnicovém oleji.
- Položte je na kuchyňské papírové utěrky a nechte vsáknout mastnotu.
- Servírujte tento pokrm v misce: na dno rozetřete krém, na jednu stranu pak umístěte zelené fazolové lusky a nakrájené jahody a na druhou stranu vafle.