Všimli jsme si, že váš region není Československo. KLIKNĚTE ZDE pro přechod na stránky . Pokračujte na tomto webu zavřením tohoto banneru.

Produkty
Rajčata
Hotová jídla

Jehněčí kotlety s omáčkou

Hlavní jídlo

Maso

Střední

50 min

4 Porcí

Složení

680 g CIRIO Polpa
1 kg jehněčích kotlet

2 sklenice bílého vína
200 ml čerstvé smetany

(ke šlehání)

2 stroužky česneku

 

extra panenský olivový olej

šalvěj

rozmarýn

tymián

sůl

pepř

Příprava
  1. V misce smíchejte rozmarýn, šalvěj a dva stroužky česneku se solí a pepřem
  2. Položte kotlety na pekáč, oddělte krájená rajčata od jejich šťávy a ponechte dužninu na později.
  3. Přidejte krájená rajčata, posypte směsí bylinek, zalijte olivovým olejem a nechte marinovat 30 minut
  4. Předehřejte troubu přibližně na 190 °C a dejte péci jehněčí kotlety. Až se krásně vybarví dohněda, vyjměte je z trouby a opláchněte bílým vínem
  5. Nyní přidejte k jehněčím kotletám dužninu rajčat a vložte je opět na několik minut do trouby. Pečte kotlety a často je obracejte, dokud nezískají výrazně hnědou barvu, poté je vyjměte z trouby.
  6. Smíchejte připravenou omáčku s čerstvou smetanou, ponořte do ní kotlety a podávejte… Dobrou chuť!
Sdílejte nebo vytiskněte tento recept

Inspirujte se našimi recepty
s Krájená rajčata

Hlavní jídlo
Střední
55 min
Masové kuličky s rozinkami a piniovými oříšky
První chod
Střední
35 min
Rizoto s rajčaty a hráškem
Hlavní jídlo
Tvrdý
50 min
Hovězí závitky s hráškem
Jiné recepty

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits