Všimli jsme si, že váš region není Československo. KLIKNĚTE ZDE pro přechod na stránky . Pokračujte na tomto webu zavřením tohoto banneru.

Produkty
Rajčata
Hotová jídla

Penne alla Caponata

První chod

Vegetariánská

Snadný

20 min

4 Porcí

Složení

400 g CIRIO Polpa
20 g CIRIO Supercirio
350 g penne

(celozrnných těstovin )

½ červené papriky

½ lilku
6 černých oliv

6 zelených oliv

¼ cibule

 

½ stroužku česneku
5 solených kapar

15 g cukru

vyzrálý sýr pecorino romano
¼ šálku bílého vína

extra panenský olivový olej

sůl

černý pepř

Příprava
  1. Nasekejte cibuli a česnek, nakrájejte na kostičky papriku a lilek, nasekejte olivy, opláchněte kapary a nasekejte je
  2. Rozpusťte polévkovou lžíci rajčatového protlaku ve dvou polévkových lžících vody
  3. Na pánev nalijte 5 polévkových lžic oleje, přidejte česnek a cibuli, a dále kapary, kostičky papriky a lilku, olivy a rajčatový protlak
  4. Restujte zeleninu přibližně 7–8 minut, zalijte bílým vínem a přidejte cukr
  5. Na ohni nechte odpařit tekutinu a zeleninu tak jemně karamelizujte
  6. Přidejte krájená rajčata, osolte, a zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny
  7. V hrnci s osolenou vroucí vodou vařte celozrnné penne po dobu uvedenou na obalu
  8. Sceďte těstoviny a vyklopte je na pánev
  9. Před podáváním vmíchejte štědrou dávku sýra pecorino romano a mletého černého pepře.
Sdílejte nebo vytiskněte tento recept

Inspirujte se našimi recepty
s Krájená rajčata

První chod
Snadný
20 min
Penne alla Caponata
Jiné recepty

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits